İnternet Üzerinde Para Kazanma
2

İnternette para kazanmak denince bir kaç alternatif var. Hepsinin bir ortak yönü var ki çaba sarf etmeden hiçbir şey elde edemeyiz.

İsterseniz ilk alternatifimizi YouTube ‘u anlatmaya başlayalım.

Yeni başlayanlar için gayet zor bir giriş olabilir. Hatta başladıktan sonra  ben gibi sizlerde  tekrar geri vazgeçebilirsiz. Bazen  yetersiz imkanlardan dolayı bazen ise özgün içerik üretemediğiniz için. Ama düzenli çalışma, azim, doğallık ve özgün içerikler üreterek çabalarınızın ilk meyvelerini almaya başlayabilirsiniz.

Tabi ki YouTube ‘da bir şeyler başarabilmek için ön harcama yapmak büyük bir gereksinim. Güzel videolar tasarlayabilmek için güzel ekipmanlar gerekiyor. Bu ekipmanları elde ettikten sonra YouTube kademenizi bir yerlere getirmekte olağan bir durum.

– FaceCam

 

Eğer bir oyun kanalı açıp işletmeyi para kazanmayı istiyorsanız FaceCam yani kendi yüzünüzü de videonun bir kenarına dahil etmelisiniz. Bunun için de en azından HD çekim yapabilen bir kamera almanız gerekir. Kamera aldığınızı ve FaceCam yaptığınızı varsayalım. Attığınız ilk adımların sonuçları olarak size hem özgüven gelecek hemde bir şeyler başarma yolunda bir adım daha öne geçmiş olacaksınız. Daha da önemlisi abone ve hayran kitlenizin oluşmasına olanak sağlayacak.

– Bilgisayar

Diğer bir gereksinim oyunlarınızı oynayabileceğiniz, oynarken kayıt yapabileceğiniz güzel bir bilgisayar. İlk başlarda orta seviyede bir bilgisayar işinizi görür. Ama grafik yönünden ağır oyunlar (PUBG, ARK, Dying Light, Grand Theft Auto V) oynamak isterseniz daha profesyonel ekipmanlara sahip bir bilgisayar almanız gerekebilir.

– Mikrofon

Bilgisayarınızın olduğunu varsayalım. Sıra geldi sesinizi sunacağınız hayran kitlesine güzel bir ses aktarma olanağı sağlayacak mikrofona. Mikrofon için bir çok marka ve seçenek var o kısım size kalmış bir durum ama yok sayılamayacak kadar mikrofonun da faydası olacaktır.

– Montaj

Sıra geldi çektiğiniz videolara  montaj yapmaya. Bunun içinde birçok alternatif var sadece birini ve en iyisini sizlerle paylaşmam gerekli bence. Adobe Premier Pro render işleminde beklediğiniz kullanışlı tüm video araçlarını sizlere sunacaktır.

Bunları sağladıktan ve güzel içerikler ürettikten sonra görüntüleme başına para kazanmaya başlayacaksınız.

Gelelim diğer bir alternatife Facebook ve Instagram.

Aslında ikisinde de mantık aynı. Eğer tanınmış belli bir popülariteye ulaşmış biri iseniz zaten para sizin ayağınıza kadar gelmiş oluyor. Bu durumu en iyi bu cümleyle açıklayabilirdim. Neden derseniz popülariteyi yakalayınca ya kadar çektiğiniz sıkıntı bir kenarda kalıyor ve reklamını yapacağınız işletme sahibi veya kişisel hesaplar size kendiliğinden ulaşıyor. İster DM yoluyla isterseniz de mail yoluyla reklam sahibiyle iletişim kurabilirsiniz. Artık orası size kalmış.
Reklam aralığı ve sayısına göre para kazanmak ve miktarını belirlemek artık sizin elinizde iyi kazanmalar.

 

Sırada ki alternatifimiz ise Blog yazarlığı.

Bunda hiçbir ön gereksinim ve harcama olmadan başlayabilirsiniz. Blog yazarlığı yapabileceğiniz bir çok alt yapı var. Gerek Google ‘ın ücretsiz olarak sunduğu Blogger gerekse belli başlı şirketlerin kısıtlı modda sunduğu yapılardır.(Wordpress)

İlk başta hepsinde ücretsiz bir blog oluşturabilirsiniz. Temasında manuel oynamalar yapabilirsiniz. Ama belli bir yere geldikten sonra Free versiyonun kısıtlamaları sizin önünüze geçecek. Başta dediğim gibi hiç aldırmadan güzel içerikler üreterek Free versiyonla para kazanabilirsiniz. Peki nasıl mı?

Öncelikle yine çaba sarf etmeniz ve özgül makaleler yazmanız gerekiyor. Yazdığınız makaleler hakkında mantıklı etikler oluşturarak Google ‘ın sizin makalelerinizi görmesini sağlamanız gerekiyor. Bunu da biraz SEO kavramını anlayıp öğrenerek başarabilirsiniz.
Google’ın makalelerinizi gördüğünü ve tarayıcıda insanların önüne sunduğunu varsayalım. 40 – 50 yazı yazdıktan ve belli bir site ziyaretçi kitlesine ulaştıktan sonra Google Adsense başvurmanız gerekiyor. Başvuru talebinden sonra size Google ekibi başvurunuzun kabul yada red nedenini sebepleriyle birlikte mail yoluyla bildirecektir.

Örneğin kabul edildi. Artık bloğunuzda reklam verebilir ve tıklanma başına para kazanabilirsiniz. Adsense kabul olduktan sonra ilk başlarda reklam veren yönünden biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Bu sıkıntınında üstesinden gelmenin en iyi ve mantıklı yolu konuyla alakalı forum sayfalarında sitenizden bahsetmek ve reklam veren aramaktır. Zaten reklam veren sizin bloğunuzun trafiğine yani siteye uğrayan ziyaretçi sayısına bakarak sizi bulacaktır.

Reklam veren işlemi tamamlandıktan sonra tık başına 0.30TL civarı almaya başlarsınız. Aylık geliriniz 70 – 80 TL ‘yi bulacaktır. Tık başına aldığınız ücret bloğunuzun ve yazılarınızın popülaritesine göre değişiklik gösterecektir. Bu yolla para kazanmanın en iyi yolu özgün makaleler yazmaktır. Özgün olmak size herzaman bir şeyler kazandıracaktır.

Diğer konularda görüşmek üzere, iyi bloglar

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Güzel yazı olmuş eline sağlık.

  2. Güzel Yazmışsın İyi Bloglar Benimde Teknoloji Blogumu Ziyaret Edermisiniz.

    bcteknoloji.blogspot.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir