1. Anasayfa
  2. Android & iOS

İnstagram Hesap Silme ve Dondurma

İnstagram Hesap Silme ve Dondurma
3
İnstagram kullanmaktan sıkılan veya bazı nedenlerden dolayı hesabını silmek isteyen kullanıcılar icin bu yazımda tüm detayları anlatıyorum.
İnstagram Hesap Silme – Dondurma

İnstagram Nedir?

İnstagram, diğer sosyal medya araçlarından farklı olarak sadece fotoğraf paylaşmaya yarayan bir alandır. Çevrenizdeki kişileri veya tanımadığınız kişileri takip ederek takipçi kazanabilir böylelikle takipçilerinizden fotoğraflarınıza like alabilirsiniz.

Bilindiği üzere İnstagram hesap silme işlemi diğer sosyal medya araçları gibi ( Facebook, Twitter ) uygulama veya direkt internet sitesi üzerinden yapılmıyor. Bu nedenle çoğu kişi hesabını silemiyor ya o şekilde bırakıyor yada kullanıcı adını @hesapkapandı şeklinde yapıp bırakıyor. Buda takipçileri açısından benim kanımca çöp hesap kirliliğine sebep oluyor.

Not:
Bu durum bende de var zaman zaman takipçilerime bakıp bu tarz hesapları engelliyorum. Çünkü beni takipten çıkmasını sağlamanın tek yolu bu.

İnstagram kullanmaktan sıkıldıysanız ya da çok zamanınızı aldığından şikayet ediyorsanız hesabınızı kapatma, kalıcı olarak silme veya geçici süreli olarak dondurmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

İnstagram Hesap Silme

  • Hesabınızı kalıcı olarak silmek için buraya tıklayarak belirttiğim adrese gidin.
  • Siteye gittiğinizde eğer internet sitesinden oturum açmadıysanız sizden silmek istediğiniz hesaba giriş yapmanızı isteyecektir.
  • Hesabını neden siliyorsun? sorusuna verilen bölümden bir cevap seçin ve hesap şifrenizi tekrar girin.
Not:
Hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneği verilen bölümden bir neden seçtikten sonra açılır.
  • “Hesabımı kalıcı olarak sil” ‘e tıklayın. Tüm işlem bu kadar hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Eğer farklı bir hesabı silmek isterseniz açılan sayfada, solda açık olan hesaptan “Çıkış Yap” ‘a tıklayarak o hesaptaki oturumunuzu kapatın. Daha sonra silmek istediğiniz hesaba giriş yapın. Girişiniz yaptıktan sonra diğer tüm işlemler aynıdır. Yukarıdaki talimatları izleyerek kalıcı olarak silme işlemini yapabilirsiniz.

İnstagram Hesap Kapatma – Dondurma

Belli bir süre İnstagram’ı kullanmak istemiyor ve bu sırada hesabınızın takipçileriniz tarafından erişilebilir olmasına karşı iseniz hesabı geçici olarak kapatma – dondurma özelliği sizin için devreye giriyor.

  • Bilgisayarınızdan yada telefonunuzun internet tarayıcısı üzerinden instagram.com ‘a giderek hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından sağ üstten profile geçmek için tıklayın.
  • Ayarlar ikonu yanındaki “Profili Düzenle” ‘ye tıklayın.
  • En altta “Hesabı geçici olarak kapat” şeklinde bir ibaresine tıklayarak devam edin.
  • Açılan bölümde hesabı neden kapatmak istediğiniz hakkında bir seçim yapmanızı isteyecek. Seçiminizi yaptıktan sonra hesap şifrenizi girerek “Hesabı Geçici Olarak Kapat” seçeneğine tıklayın.

Yukarıdaki talimatları harfiyen uyguladıysanız hesabınız geçici olarak kapanacaktır. Hesabınızı tekrar açmak istediğinizde @kullanıcıadınız ve şifrenizle giriş yapmanız yeterli olacaktır. Girişi yaptıktan sonra tüm takipçileriniz tarafından hesabınız görünür hale gelecektir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Çoğumuzun hayatının bir parçası ama bazı durumlarda dondurmak veya silmek gerekebiliyor. Yorumunuz için teşekkür ederim.

  2. Kaleminize sağlık, bilmeyenler için gayet açıklayıcı bir yazı olmuş.

    • Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Daha bir çok benzersiz bilgiler sunmaya devam edeceğim. E-Mail aboneliği olarak yazılarımdan haberdar olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir