1. Anasayfa
  2. Haber

Google Chrome Dünya Çapında İzinsiz Reklamları Engellemeye Başlıyor

Google Chrome Dünya Çapında İzinsiz Reklamları Engellemeye Başlıyor
2

Google Chrome’un yerleşik reklam engelleyicisi bu yaz küreselleşiyor.9 Temmuz’dan başlayarak, “Chrome, kullanıcı
korumalarını genişletecek ve tüm reklamları herhangi bir ülkedeki reklamlarda durmadan olmadık sitelergöstermeyi durduracak,” Chrome Ürün Direktörü Ben Galbraith Çarşamba günkü bir blog yazısında yazdı.

 

Google Chrome
Google bu özelliği ilk olarak Şubat ayında, ancak yalnızca Kuzey Amerika ve Avrupa’da başlatacak.Filtre, aşağıdaki resimde belirtildiği gibi, yalnızca daha İyi reklamlar için, reklam Koalisyon standartlarını ihlal eden en rahatsız edici reklam türlerini dahi kaldırır. Buna pop-up reklamlar, belirli bir süre boyunca sayfadaki içeriği görmenizi engelleyen
geri sayım zamanlayıcıları olan tam sayfa prestijli reklamlar, sesli videoları otomatik olarak oynatan ve sayfalarda kalan büyük yapışkan reklamlar dahildir.
Google Chrome Reklam Koalisyon Standartları
Bugünden itibaren, Kuzey Amerika ve Avrupa dışındaki bölgelerdeki web sitesi sahipleri, sitelerinde kabul edilemez bir reklam olup olmadığını kontrol etmek için Google‘ın Reklam Deneyimi Raporu aracını kullanabilir.Galbraith, “Nihai hedefimiz, reklamları filtrelemek değil,herkes için daha iyi bir web oluşturmak” dedi. Bugüne kadar incelenen
milyonlarca sitenin yüzde 1’inden daha azının reklamlarının kaldırıldığını söyledi. Bu yılın başından itibaren, bir zamanlar endüstri tarafından geliştirilen standartlara uymayan yayıncıların üçte ikisi bunu yapıyor, diyerek
sözlerine devam etti.
Galbraith, “Chrome’un Koalisyon standartlarını uygulaması, birçok web sitesi sahibine sitelerinde reklamcılık deneyimini kullanıcılara fayda sağlayacak şekilde geliştirmeleri için ilham verdi.” dedi.
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Bilgisayarda adblock eklentisi ile reklamlarla baş edebiliyoruz ancak bu durum mobilde işlemiyor malesef, Böyle birşey yapmaları çok ıyi olurdu.

    • Haklısınız ama o şekilde bizlerin de kazanç elde ettiği reklamları kapatıyorsunuz. Google Chrome'un bu hareketi sayesinde sıkıntılı reklamlardan kurtulmuş olacağız. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir