1. Anasayfa
  2. Sağlık

Akıllı Telefon Bağımlılığı Gençlere ve Ebeveynlere Etkileri

Akıllı Telefon Bağımlılığı Gençlere ve Ebeveynlere Etkileri
3

 

Teknoloji bağımlılığı, genellikle çocuklar ve gençler etrafında yoğunlaşan ve büyüyen bir sorundur, ancak yetişkinler sorunlu davranışlara karşı oldukça hassastır ve akıllı telefon ve sosyal medya kullanımı söz konusu olduğunda fazla kullanılır.Pew Araştırma Merkezi 13-17 yaş arası gençleri ve ebeveynlerini araştırdı. Her iki grubunda çıkarılması zor bir sorun olduğu bulundu. Ankete katılan gençlerin yüzde 54’ü, ebeveynlerinin yüzde 36’sına kıyasla akıllıtelefonlarında çok fazla zaman harcadıklarını söyledi.
Akıllı Telefon Bağımlılığı
Gençlerin daha da yüksek bir yüzdesi, yüzde 72’si, mesajları ve bildirimleri uyanır uyanmaz kontrol ettiklerini söyledi. Ebeveynlerin ise yüzde 57’si aynı şeyi yaptığını söyledi. Kültürel normlar, insanların hiçbir zaman gerçekten “oturumu kapatmadıkları” gerçeğine doğru kaymaya devam ettiğini gösteriyor.
Teknoloji bağımlılığının birçok olumsuz etkisi olabilir, ancak çoğu zaman, ilk ve en yaygın olanı dikkat üzerindeki etkisidir. Ankete katılan gençlerin yüzde 31’i ve ankete katılan ebeveynlerin yüzde 39’u, akıllı telefonlarını kontrol ettikleri için ders veya iş sırasında odak kaybettiklerini söyledi.Bu davranışlardan herhangi biri sizi tarif ederse, akıllı telefonlardan ve sosyal medyadan kendinizi nasıl uzaklaştıracağınıza dair araştırmalar yapabilir, yerine doğal ilgi alanları ile etkilerinden kurutulabilirsiniz.
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Çağımızda akıllı telefonların olumsuz etkilerine maruz kalmayan sayılı insan vardır. Bu bağımlılığı ortadan kaldırmanın mutlaka çeşitli yolları olsa da, bu konuda öncelikle istekli ve istikrarlı olmak şart.

    • Yorumunuza katılıyorum. İsteklerimizi başarmanın tek yolu ısrarcı ve sabırlı olmaktan geçer. Ama yinede birçok işimizi akıllı telefonlar yoluyla hallettiğimiz için insanlığın vazgeçmesi biraz zor olabilir. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  2. Akıllı telefonlar bizden kesinlikle boş vakitlerimizi çaldı. Hayatlarımızı değiştirip farklı ilerlememizi sağladı kötü yönde bence . Çocuklarında telefolara olan bağımlılıgı artıp eğitime olan ilgileri azaldı . Genel olarak güzel bir buluş olsada gerçek hayatta insanları eline geçirmiş robot sistemdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir